Заміна суддів, спрощення системи судів та забезпечення єдності судової практики – ключові завдання судової реформи, – Леонід Ємець
середа, 30 вересня 2015, 13:33

Судова реформа в першу чергу має виконати три ключові завдання: замінити всіх суддів, спростити систему судів та забезпечити єдність судової практики, написав у своєму блозі на LB.ua депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, перший заступник голови профільного Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець у середу, 30 вересня.

Депутат переконаний, що з чинними суддями неможливо забезпечити чесний суд. «Коли вони стогнали, що всі зловживання – через тиск і примус керівництва, парламент дав їм закон, яким позбавив себе права призначати керівників суду. Тепер судді самі обирають собі керівництво. І що ж у підсумку? 85% судів переобрали старе керівництво. А корупція якою була, такою і залишилася», - аргументував представник «Народного фронту».

На думку депутата, для здійснення справедливого правосуддя цілком достатньо районного суду, апеляції та Верховного суду. «Без усіляких господарських, адміністративних та вищих спеціалізованих», - уточнив він.

Щодо забезпечення єдності судової практики представник «Народного фронту» наголосив: «Не можуть за однаковими по суті справами бути різні рішення. Інакше судова тяганина не скінчиться ніколи». 

«Це три обов’язкові елементи, без яких судова реформа неможлива. Все інше – просто редакційні правки», - заявив Леонід Ємець.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua