Замість створення громад чиновники «нарізають» виборчі округи з метою забезпечення максимального впливу на виборців, – Вадим Підберезняк
середа, 23 травня 2018, 13:25

Чиновники та місцеві депутати Миколаївської області напередодні виборів прагнуть формувати не спроможні територіальні громади, а «нарізати» виборчі округи, щоб мати можливість всебічного впливу на виборців.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Вадим Підберезняк.

Як повідомили в прес-службі обласної партійної організації «Народного фронту», минулого тижня біля будівлі Первомайської районної державної адміністрації відбувся мітинг за ініціативи громадських активістів та представники трьох сільських рад і дев’яти сіл Первомайського й Доманівського районів.

«Миколаївська обласна адміністрація та Первомайська РДА перешкоджають відкритому децентралізаційному процесу у районі. Інтереси громад при створенні ОТГ не враховуються. Чиновники ігнорують численні звернення очільників, депутатів сільських рад та сільчан», – наполягають учасники мітингу.

За інформацією прес-служби, громадяни виявили бажання створити спроможну громаду на базі Кам’яномостівської сільради, послуговуючись логістичними та економічними аргументами. Але обласна адміністрація вважає ці аргументи непереконливими і намагається «скроїти» територіальні громади на власний розсуд.

«Децентралізація зусиллями політиканів перетворюється на політизований процес у їхніх інтересах. А цього допустити не можна. Дивлячись на те, як просувається децентралізація у Миколаївській області, можу впевнено сказати, що завдяки зусиллям та пустим обіцянкам чиновників Миколаївської ОДА та деяких депутатів облради децентралізації тут не буде», – резюмував Вадим Підберезняк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua