Заради ефективної інформаційної політики Міноборони матиме власну газету на час проведення АТО, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 18 травня 2017, 18:21

Міноборони матиме власну газету на час проведення АТО заради ефективної інформаційної політики, спрямованої на захист національних інтересів, суверенітету та територіальної цілісності України.

З цією метою парламентарі підтримали 226-ма голосами законопроект №5008 авторства представників фракції “Народний фронт” Вікторії Сюмар та Дмитра Тимчука.

Голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова Вікторія Сюмар зауважила перед голосуванням, що необхідність ухвалення цього законопроекту виникла після прийняття закону щодо роздержавлення державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Оскільки в країні відбувається антитерористична операція і, фактично, ми маємо справу з військовими діями, то сьогодні постала необхідність, аби у Міністерства оборони України була своя газета, яка робиться спеціально для воїнів АТО, для солдатів, які сьогодні на передовій”, - заявила вона.

За її словами, на сьогоднішній день армії недостатньо лише бюлетеню, який просто повідомляє про рішення Міністерства оборони (передбачено законом про роздержавлення. -Ред.). На думку голови профільного комітету, “українські військові потребують повноцінного друкованого видання, яке б давало інформацію про вояків, про героїв України і висвітлювало б теми, в яких вони зацікавлені”.

Вікторія Сюмар також додала, що ухвалений сьогодні закон дозволить зберегти газету “Народна армія” для українських військових на час проведення АТО.

Сьогодні солдати в АТО просять нас: зробіть нам бібліотеку, дайте нам книжки, літературу, дайте нам якісні газети. Це якісна газета (“Народна армія”), яка розповідає про військову справу, про солдат. Ми не маємо зараз права позбавити їх такої газети”, - звернулася автор законопроекту до колег.

Разом з тим, під час розгляду поправок із законопроекту була вилучена можливість створювати комунальні ЗМІ військово-цивільними адміністраціями.

Як наголошують автори законопроекту, його метою “є забезпечення можливості проводити ефективну інформаційну політику, спрямовану на захист національних інтересів, суверенітету та територіальної цілісності України, боротьбу з іноземною агресією, тероризмом, проявами сепаратизму та іншими викликами, які виникли внаслідок російської агресії проти України”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua