Зараз час - відкрити реальну європейську перспективу України - Арсеній Яценюк за підсумками саміту ЄНП
середа, 23 лютого 2022, 19:39

"Зараз час для найжорсткіших дій, щоб зупинити Путіна. Зараз час - відкрити реальну європейську перспективу України”, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у дописі на Facebook за підсумками участі в саміті Європейської Народної Партії 

Арсеній Яценюк підкреслив, що нинішній саміт - це важлива спільна нарада керівництва Європейської Комісії, Європейського парламенту і Європейської Народної партії з керівниками українських політичних партій, які є партнерами та однодумцями ЄНП.

“Зараз ми - на межі війни. Тож у нас лише дві опції: боротися і вижити, або ж Путін переможе. Але Путін не може перемогти, адже український народ уже показав надзвичайну рішучість 2014 року. Не українці вторглися в Росію, це Путін і Росія вторгаються у вільну, демократичну і проєвропейську країну. Ми боремося за свою Батьківщину. Ми боремося за свої сім’ї і за свою країну”, - наголосив він. 

Арсеній Яценюк назвав санкції, запроваджені ЄС як кроки стримування путінського режиму, - “не лише сильним знаком, а й потужною дією”. 

“Путін ще має шанс не увійти в світову історію як Адольф Гітлер. Я досі думаю, що для Путіна ще є шанс передумати. Але якщо він цього не зробить - ми будемо боротися”, - додав він. 

“Якщо Путін рухатиметься далі, я переконаний, що у вас є пакет санкцій, повністю узгоджений зі США та всередині ЄС і який має бути запроваджений якнайшвидше”, - звернувся він до учасників саміту 

Арсеній Яценюк також наголосив на важливості постачання Україні оборонної зброї і висловив вдячність країнам-членам Європейського союзу, які прийняли таке рішення. 

 

“Все залежить від усіх нас. Від сили українського народу, від єдності між США і Європейським Союзом та між членами ЄС”, - наголосив він.

“Ми встоїмо”, - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua