Зарплати і пенсії підвищать 12 мільйонам українців, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 15 вересня 2015, 11:46

Верховна Рада на цьому пленарному тижні має ухвалити зміни до Держбюджету з метою підвищення пенсій та заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

Про це заявив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

«Уряд Арсенія Яценюка вже накопичив у Держказначействі гроші для цих виплат. Нам лише треба проголосувати за зміни до Державного бюджету на 2015 рік», - сказав він.

Максим Бурбак повідомив, що підвищені соціальні виплати отримають 12,5 мільйонів  українців.

«Збільшення зарплат, пенсій та інших соціальних виплат відбудеться в середньому на 13%. Для висококваліфікованих працівників заробітна платня збільшиться на 18%», - зазначив голова фракції.

«Після прийняття Верховною Радою цих змін до Державного бюджету Уряд вже до кінця вересня доплатить ці суми або при виплаті пенсії вже в жовтні здійснить додаткову доплату як за вересень, так і за жовтень. Люди повинні отримати свої гроші», - підкреслив Бурбак.

Він також закликав парламент підтримати законопроекти з реструктуризації державного боргу.

«Уряду вдалося списати близько 4-х мільярдів доларів боргів і відтермінувати виплату по сумі основного боргу ще на 4 роки», - зазначив голова фракції.

Він додав, що негативні відгуки про реструктуризацію боргу лунали лише з боку Росії, решта світової спільноти схвально оцінила роботу українського Уряду з реструктуризації.

Крім того, Максим Бурбак наголосив на тому, що Верховна Рада повинна ухвалити пакет законів для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Він повідомив, що на сьогодні в Україні працює близько 9 моніторингових місій щодо виконання Україною своїх зобов'язань з імплементації розробленого плану щодо запровадження безвізового режиму. 

«Тобто, зараз вирішується, чи отримає Україна незабаром безвізовий режим з Євросоюзом», - сказав Бурбак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua