Арсеній Яценюк: Завдання нового керівника «Укрнафти» - прозорість, новий склад правління і нові підходи в роботі (відео)
середа, 22 липня 2015, 13:11

Сьогодні має бути обрано голову правління ВАТ «Укрнафта»: «Ми очікуємо від керівництва компанії як виплати дивідендів на користь держави, так і реального покращення роботи і ефективності цієї компанії в цілому», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 22 липня.

Глава Уряду повідомив, що сьогодні відбудуться загальні збори акціонерів ВАТ «Укрнафта» - найбільшої енергетичної компанії України, яка має приватну частку у розмірі 49% і державну частку у розмірі 51%.

Члени Кабінету Міністрів, підкреслив він, сьогодні провели зустріч із можливим кандидатом на посаду голови правління цієї компанії: «Він має дуже серйозний досвід роботи в найбільших світових енергетичних компаніях».
Арсеній Яценюк нагадав, що Парламент ухвалив урядовий закон, який фактично повернув державі можливість проводити загальні збори акціонерів і впливати на діяльність компанії.

«Сьогодні під час засідання загальних зборів акціонерів у компанії «Укрнафта» повинен з'явитися новий голова правління.

Під час зборів акціонерів, наголосив він, також повинні бути прийняті рішення щодо розподілу дивідендів за 2014 рік: «Це сума у розмірі 1,2 мільярда гривень».

Завдання, які ставляться перед новим керівником компанії, за словами Глави Уряду, - «це, в першу чергу, прозорість і ефективність роботи компанії, новий склад правління і нові підходи в роботі найбільшої нафтової компанії країни».

«Незважаючи на значне падіння цін на нафту, вірогідний керівник компанії зазначив, що є можливості як для збільшення обсягу видобутку нафти, так і для зменшення вартості видобутку», - зазначив він.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що збори акціонерів пройдуть за високими європейськими стандартами: «Держава як акціонер цієї компанії поважає права міноритарного акціонера, і ми переконані, що так само з боку міноритарного акціонера є повага до прав держави як того, хто володіє 50 плюс 1% акцій в цій компанії».

Глава Уряду ще раз звернувся до НАК «Нафтогаз України» та акціонерів «Укрнафти» з тим, «щоби збори були проведені в прозорий спосіб, щоби засоби масової інформації знали про всі результати голосування по всіх 30 пунктах порядку денного, який сьогодні повинен бути розглянутий».

Після прийняття відповідного рішення, наголосив Арсеній Яценюк, необхідно прискорити підготовку і підписання контракту з новим головою правління: «Як тільки буде підписаний контракт із новим головою правління, він зразу приступить до виконання обов’язків. Кабінет Міністрів прийняв відповідне розпорядження щодо завдання на голосування».

«Новий голова правління на абсолютно незалежних умовах повинен провести конкурс на посади членів правління, які якомога швидше мають приступити до виконання своїх обов’язків», - наголосив він. 

«Те, що Уряд пообіцяв декілька місяців тому - ухвалення закону, скликання засідання наглядової ради і проведення зборів акціонерів та призначення нового незалежного голови правління ВАТ «Укрнафта» - сьогодні повинно відбутися», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua