Завдання Генпрокурора не піаритись, а доводити справи до суду, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 13 липня 2017, 11:14

Антикорупційні органи мають припинити займатися піаром і ретельніше проводити розслідування та доводити справи до суду, оскільки на сьогодні немає жодних вироків щодо депутатів, по яких Генпрокурор раніше вносив подання про зняття недоторканності.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

"М’яч на стороні наших антикорупційних органів. Вони мають ретельно проводити розслідування, подання мають бути обґрунтованими. І коли Генеральний прокурор ставить свій підпис під поданням – це не фінішна частина його роботи. Все суспільство очікує, щоб всі, відносно кого обґрунтовано внесено подання, були притягнуті до відповідальності", - зазначив народний депутат.

"Але… коли справа доводиться до піару – вноситься подання, а потім такі депутати, як Новінський, спокійно ходять по парламенту, роздають інтерв’ю, ні в чому себе не обмежують та почуваються абсолютно вільно - це мене насторожує", - додав він.

Представник "Народного фронту" порівняв Генпрокурора Юрія Луценка з персонажем з "12 стільців" Віктором Полєсовим, який увесь час енергійно брався за якусь нову роботу, але вона йому швидко набридала і він її кидав.

"Всі подання мають готуватися так, щоб вони закінчувалися справою в суді – щоб громадяни чули вирок: або людина винна, або невинна", - наголосив Андрій Тетерук.

"Але станом на сьогодні створюється абсолютно неприйнятна ситуація, коли парламент отримує потужну порцію негативу через нібито кругову поруку. Але цього немає. Ми, знімаючи недоторканність з депутатів, даємо можливість правоохоронним органам проводити відповідні слідчі дії та доводити справу до суду", - підсумував перший заступник керівника фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua