Завдяки децентралізації об’єднані громади стануть більш самостійними, - Віталій Сташук
четвер, 17 грудня 2015, 17:51

Зареєстровані у Верховній Раді  законопроекти №3638  та №3639  сприятимуть прискоренню процесу об’єднання громад та, як наслідок, забезпечать ефективність проведення реформи децентралізації в Україні, заявив один із співавторів законопроекту, депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Віталій Сташук, повідомили в прес-службі Київської міської партійної організації в четвер, 17 грудня.

За словами представника «Народного фронту», ухвалення  законопроектів дозволить створити дійсно потужні та самодостатні територіальні громади, які самостійно здійснюватимуть регулювання і управління суспільними справами  в інтересах місцевого населення.

«Зараз деякі  територіальні громади, які не зовсім відповідають Перспективному плану формування територій громад, не можуть в достатній мірі отримувати фінансування. Держава  встановлює прямі міжбюджетні відносини лише за умови, що об’єднались усі територіальні громади, передбачені Перспективним планом», - зазначив депутат.

«З іншого боку,  ці об’єднані територіальні громади за своїми матеріальними, фінансовими та інфраструктурними параметрами цілком спроможні виконувати ряд соціальних програм, хоча вони і не вписуються в межі, визначені цим планом.  Тому виходить, вони не зовсім справедливо  залишаються  в категорії «великої сільської ради».  Законопроекти  покликані усунути цю та інші законодавчі прогалини», - додав він.

Віталій Сташук також наголосив на тому, що завдяки запровадженій  реформі децентралізації об’єднані громади отримають не лише  додаткові повноваження для місцевого самоврядування, а й матимуть достатній бюджет для своїх повноважень і стануть самостійними у вирішенні багатьох питань організації власного життя.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua