Завдяки представникам «Народного фронту» на Чернігівщині започатковано проект «ВелоНіжин»
п’ятниця, 16 жовтня 2015, 19:10

Перші сучасні велопарковки з’явилися в Ніжині завдяки ініціативі народного депутата фракції «Народний фронт» Олександра Кодоли та однопартійців.

Про це повідомили в прес-службі Чернігівської обласної партійної організації в п’ятницю, 16 жовтня.

«Встановлення перших двох велопарковок для студентів та викладачів Ніжинського державного університету є першим кроком до реалізації проекту «ВелоНіжин», який ми розробили спільно з командою відповідно до потреб містян», - повідомив Олександр Кодола про початок реалізації своєї ініціативи щодо розвитку велоінфраструктури Ніжина.

Мета заходу - привернути увагу місцевої влади,  ніжинців до проблем екології, активного способу життя та популяризувати корисний для здоров’я, екологічно чистий вид транспорту.

«У багатьох європейських країнах велосипед є найпопулярнішим видом транспорту. Незалежно від статусу та посади у містах і селах цих країн мешканці використовують переважно велосипед, а автомобіль – для більш далеких поїздок. Масове використання велосипеду у цих країнах стало можливим завдяки добре розвиненій велосипедній інфраструктурі: системі велодоріжок і велостоянок та інших засобів», - зазначив представник «Народного фронту».

Він висловив жаль, що поки велосипед як вид транспорту тільки набуває популярності. «Але для українців існують значні перешкоди у використанні цього виду транспорту масово, адже в українських містах та селах раніше не звертали на нього уваги, як у розвинених країнах Європи. Немає відповідної інфраструктури для розвитку велотранспорту і в Ніжині», – пояснив Олександр Кодола.

«Проект «ВелоНіжин» – це наш приклад місцевій владі, що треба робити для створення у місті комфортної, корисної та безпечної для життя людей ініціативи. Встановлення велопарковок біля університету – це лише перші кроки на шляху до реалізації соціально значущого і потрібного для містян проекту. В рамках нашого проекту  передбачається встановлення велопарковок біля лікарень, соціальних установ, створення велодоріжок тощо», підсумував народний депутат.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua