Завдяки роботі центрів пробації кількість вчинених неповнолітніми кримінальних правопорушень зменшилася удвічі, - Андрій Помазанов
понеділок, 18 липня 2016, 17:52

В результаті роботи центрів пробації, що входять до структури Міністерства юстиції, кількість вчинених неповнолітніми кримінальних правопорушень зменшилася удвічі, а ті діти, які проходили перевиховний процес і пробаційні процедури у нових центрах, більше не оступаються.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Андрій Помазанов сьогодні під час презентації результатів роботи пілотних проектів щодо пробації неповнолітніх.  

«Кількість вчинених неповнолітніми кримінальних правопорушень дійсно зменшилася удвічі, а ті діти, які проходили перевиховний процес і пробаційні процедури у нових центрах, а не ходили ставити відмітки у застарілі інспекції, - більше не оступаються. Нашим спільним завданням є повернення суспільству повноцінної людини, а не озлобленого підлітка. Працюємо далі», - наголосив народний депутат.

Більше того, він зазначив, що наразі у парламенті лежить кілька законодавчих ініціатив у цьому напрямку, які були розроблені спільно з українськими та закордонними експертами.

«Були розроблені якісні законопроекти, які вже пройшли профільні комітети і чекають лише на ухвалення рішення в залі парламенту. У вересні ми підійдемо до цих законопроектів більш конкретно. Я особисто ініціюватиму, щоб їх ставили на початку порядку денного», - підкреслив Помазанов.

Він також зазначив, що запровадження повноцінної системи пробації для неповнолітніх – це можливість повернути підлітків, які зробили помилку, до нормального життя.

«Ми використовуємо досвід наших закордонних колег. Ми розуміємо, що наші діти – це майбутнє нашої держави, і тому ми повинні зробити все для того, щоб їх перебування в установах виконання покарань чи на контролі центрів пробації не було знущанням і забезпечувало повну ресоціалізацію і повернення повноцінного елементу громади до суспільства. Ми маємо забезпечити і навчання, і психологічне перевиховання, й інші ініціативи», - додав він.

За інформацією Міністерства юстиції України, починаючи зі старту пілотних проектів з пробації для неповнолітніх у 2011 року в них взяли участь 348 підлітків, які відбували покарання на волі. 345 з них завдяки роботі зі спеціалістами не вчинили повторні правопорушення і повернулися до нормального життя. 

Законом України «Про пробацію» визначено, що пробаційна програма – це програма, що призначається за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням, та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua