Завдяки уряду й парламенту у 2019-му на НУШ знову виділено понад 1 млрд грн, – Лілія Гриневич
п’ятниця, 15 лютого 2019, 22:05

Цьогоріч передбачено ще 1 млрд гривень на оснащення класів Нової української школи (НУШ), куди прийдуть навчатися першокласники у вересні 2019-го. Також понад 265 млн грн виділено на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть цих учнів.

Такі інвестиції можливі завдяки підтримці уряду, а також парламенту, які заклали та підтримали виділення цих коштів у бюджеті 2019 року, розповіла міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич під час візиту на Сумщину.

"Шкільна реформа має значну підтримку. Ми маємо підтримку членів Кабміну, маємо відповідальні парламентські фракції, зокрема "Народний фронт", що голосують і за реформаторські закони, і за бюджети, які передбачають інвестиції у ці реформи. Без такої співдії та відповідального ставлення жодні зміни були б неможливі. Ми розпочали реформу на десятиліття. Надзвичайно важливо, щоб за неї вболівали не лише освітяни, а й політичні сили", – зазначила Лілія Гриневич.

Вона додала, що цьогоріч мільярдна інвестиція на обладнання НУШ має піти на місця раніше, ніж торік.

"Ми мали проблеми з освоєнням цих грошей. В результаті з усього обсягу виділених інвестицій у 2018 році було витрачено до 90%. Тому ми дамо на місця гроші раніше. Я сподіваюсь, що вдруге цей процес буде просуватися краще. Органи місцевого самоврядування можуть брати приклад з Сумської області, яка найшвидше й найефективніше використала надані торік кошти. Вони не чекали, а оперативно скоординували зусилля та спланували роботу", – підкреслила міністр.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич наголошувала, що "Народний фронт" був основним лобістом реформ в освіті, які дозволять кожній дитині стати успішною у XXI сторіччі. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua