Завдяки Яценюку Україна виконала вимоги для безвізового режиму з ЄС, і це головне для його отримання, - Олена Масоріна
понеділок, 23 травня 2016, 13:08

Європейська Комісія вчергове підтвердила, що Уряд Арсенія Яценюка виконав усі вимоги, які висувалися до України згідно з Планом дій щодо візової лібералізації, - і саме це є ключовим питанням для остаточного рішення про безвізовий режим.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань європейської інтеграції Олена Масоріна, коментуючи заяву французьких дипломатів про те, що безвізовий режим для Грузії, Косова і України може бути відкладений.

"Головне - це виконання Україною Плану дій візової лібералізації. Попередній Уряд, очолюваний Арсенієм Яценюком, послідовно виконав усі законотворчі та організаційні вимоги ЄС для отримання безвізового режиму", - наголосила вона.

"Зараз на заваді "безвізовому" уже не стоять жодні суперечності між законодавствами України та Євросоюзу. Закриті всі дірки, які дозволяли потенційне зловживання безвізовим режимом або створювали практичні правові колізії. Тому Єврокомісія минулого тижня знову оголосила, що вважає Україну цілком готовою до практичного скасування віз", - сказала народний депутат.

Політична позиція окремих країн Євросоюзу, відзначила Олена Масоріна, не буде вирішальною щодо рішення про безвізовий режим для України.

"Політичні заяви окремих міністрів закордонних справ - чи й президентів - не є останнім словом у ЄС. Євросоюз має своє законодавство і прозорі правові механізми прийняття таких рішень. Якщо Україна виконала формальні вимоги щодо безвізового режиму, лідерам країн-членів ЄС буде дуже важко обґрунтувати політичну відмову. Тим паче, що вже кілька країн Євросоюзу однозначно висловилися за безвізовий режим для України. Це всі наші сусіди, всі країни Балтії, Швеція та інші", - нагадала парламентар. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua