Завдяки закону авторства депутата «Народного фронту» на Прикарпатті сплачена рекордна сума аліментів
п’ятниця, 16 березня 2018, 10:55

У Івано-Франківській області, завдяки змінам у законодавстві, розробленими народними депутатами фракції «Народний фронт», щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, було сплачено рекордну на даний час суму аліментів - 82000 грн.

Про це повідомили у прес-службі народного депутата фракції «Народний фронт» Юрія Бабія, який є одним із співавторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» (№7277).

Парламентар відзначив наявність значних позитивних зрушень у напрямку захисту дітей на належне їх утримання та забезпечення їх інтересів.

«Як бачимо, закон працює і з перших днів дає суттєві результати. Чисельні неплатники аліментів вже притягнуті до відповідальності, інші ж, боячись сорому і поголосу, - самостійно звертаються у виконавчі служби на місцях, щоб погасити заборгованість та не потрапити на «дошку ганьби» від Мін'юсту», - розповів Юрій Бабій.

«Готуючи проект закону, ми опрацювали і врахували всі можливі ризики та спроби ухилення від сплати аліментів. Тепер щодо злісних порушників застосовуються примусові соціальні роботи, види яких визначаються органами місцевого самоврядування. Оплата за ці роботи спрямовується на погашення наявної заборгованості. Крім того, ефективною мотивацією для боржників стало обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві на полювання», - зазначив представник "Народного фронту".

«Діти - це наше майбутнє, вони потребують як батьківського піклування, так і захисту з боку держави. Ми й надалі будемо робити все можливе задля підтримки маленьких українців», - підкреслив Юрій Бабій.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua