Заява фракції "Народний фронт" (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 12:43

Заяву виголосив на брифінгу голова фракції Максим Бурбак

Ми поважаємо позицію Блоку Петра Порошенка і вимагаємо поважати нашу позицію також.

Ми підтримали Президента у підписанні Мінських домовленостей. А тепер настав час їх виконання, а саме: припинення вогню, відведення військ агресора і відновлення контролю над кордоном.

Для внесення змін до Конституції щодо децентралізації необхідно 300 голосів у Верховній Раді, понад 80 із яких ми готові дати від нашої фракції - при умові зобов’язання Росії виконати базові принципи Мінських угод.

Це політична позиція партії "Народний фронт", яку очолює Прем'єр-міністр, і який чітко висловився за необхідність початку процесу розробки нового Основного Закону України. Нової України з новою Конституцією.

Ми цінуємо сарказм керівника фракції Блоку Петра Порошенка. Але вважаємо, що його треба залишити до кращих часів.

За економічні реформи в країні відповідає і Уряд, де міністри економічного блоку делеговані від фракції Блоку Петра Порошенка, і Національна рада реформ, яка персонально очолюється Президентом.

Щодо пропозицій про звіт Уряду. Прем’єр-міністр і Уряд готові вкотре прийти і прозвітувати перед парламентом. Але прозвітувати повинні і всі міністри уряду, а також коаліція на предмет дотримання коаліційної угоди і підтримки Уряду.

Не треба боятися народу України – тому що саме цей народ обирав і Президента, і цей склад парламенту. Не бійтеся українського народу!

Хотів би наголосити на ще одному важливому моменті. Ми не можемо просуватися у напрямку реалізації реформ без негайного проведення судової реформи.

Фракція "Народного фронту" розробила законопроект про внесення змін до Конституції у частині судочинства, основна його ідея – це повна заміна усіх суддів України і спрощення системи судоустрою.

Ми за оновлення всього судівського корпусу. Це означає, що разом зі змінами в Конституцію повинен бути ухвалений і новий закон про судоустрій з чіткими критеріями, переатестацією, набором нових суддів, а відповідно  - і оновленням всього складу судів.

Також у парламенту повинно залишитися право висловлення недовіри Генпрокурору.

Тому спільно з Президентом і фракціями необхідно внести поправки до конституційних змін та чітко виписати дорожню карту з основними принципами нового закону про судоустрій, який вкотре, підкреслюю, повинен прийматись і вступати в силу одночасно зі змінами до Конституції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua