Заяви про нібито «інсценування спроби замаху на Антона Геращенка» - результат роботи російської пропаганди (відео)
понеділок, 23 січня 2017, 18:42

Заяви про нібито «інсценування спроби замаху на Антона Геращенка» - це типовий приклад роботи російської пропаганди всередині України.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко,  відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції, присвяченій розслідуванню справи про спробу замаху на його життя.

Він зазначив, що, на жаль, інформаційний простір України досі надійно не захищений, і до цих пір на території нашої держави працює багато пропагандистських та проросійських сайтів та ЗМІ. У той час як на території Російської Федерації не працює жоден український телеканал та заблоковано більшість українськи інтернет-ЗМІ, де можна прочитати правду.

Більше того, за його словами, у соціальних мережах зареєстровані десятки тисяч фейкових акаунтів осіб, які нібито живуть в Україні, мета яких – створити таку громадську думку та «правду», яка вигідна лише російській пропаганді.

Таким чином, Антон Геращенко переконаний, що меседжі про «інсценування замаху на нього» створюються та поширюються саме російською пропагандою чи тими українськими ЗМІ і окремими особами, які стали її жертвами. 

«Судячи з моніторингу проросійських та пропагандистських сайтів, була дана команда у той же вечір, коли стало відомо про їх затримання (осіб, яких підозрюють у спробі замаху на життя А. Геращенко. – Ред.) та про моє прізвище, невідкладно проводити кампанію про те, що це все фейк, що цього всього не було, це все інсценування, піар тощо. Вони будуть відхрещуватися, будуть заявляти, що вони нічого не розуміють, що це якісь громадяни України, двічі-тричі судимі тощо», - розповів народний депутат.

Разом з тим Антон Геращенко зауважив, що в інтересах слідства він не може розголошувати усю інформацію, якою володіє, і додав, що «для учасників диверсійно-терористичного центру були придумані цілі легенди у разі їх затримання чи викриття».

Він також запропонував усім особам, які сумніваються у справжності спроби замаху на нього, прийти на наступне судове засідання, де будуть розглядати відповідну справу.

«На наступному засіданні суду щодо двох осіб, які були затримані (у справі А. Геращенка. – Ред.), вони мають пояснити нашим громадянам: що ж це такий за фейк? Це що, Геращенко домовився про те, щоб випустити одну з осіб, що скоювала замах на мене, з кримського СІЗО, де він відбував покарання, привезти його в Російську Федерацію, обучити, як робити бомби, і разом з іншим товаришем привезти його в Україну, щоб вони тут готували мою ліквідацію? Це просто-на-просто типовий приклад ефективної роботи російської пропаганди», - підкреслив Геращенко.

Більше того, за словами політика, одна з ідей диверсійно-терористичного центру – це криміналізувати злочини, які скоюють його учасники, аби політичний мотив не був очевидним.

«Якщо б терористичний акт щодо мене цього разу вдався, то 100% через пропагандистські ЗМІ було б заявлено, що це «внутрішньо-українська проблема, що Антона Геращенка ліквідували якісь там праві чи ліві, чи якась інша кримінальна ситуація… Тобто, спеціальна ідея роботи цього терористичного центру – це створювати ситуацію, при якій важко зрозуміти: хтось вбив співробітника СІЗО Івана Мамчура, хтось вистрелив у потилицю курсанту в Харкові… Але завдяки професійним діям співробітників Служби безпеки, Національної поліції вся ця система викрита і ми за допомогою вашої четвертої влади маємо донести це до всього світу», - заявив Антон Геращенко, звертаючись до представників ЗМІ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua