Збільшення квоти російського «Газпрому» на прокачку газу дозволить Кремлю шантажувати Європу, - Корчик
четвер, 1 грудня 2016, 22:22

Збільшення квоти російського «Газпрому» на прокачку газу газопроводом OPAL дасть Кремлю додатковий інструмент для шантажу країн Європи.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Корчик, який перебуває на Парламентській Асамблеї ЄВРОНЕСТ (Брюссель).

Віталій Корчик зазначив, що вони разом з колегою по фракції Олександром Кодолою взяли участь у засіданні комітету з енергетичної незалежності в рамках роботи Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ.

«Від української делегації висловив занепокоєння та закликав блокувати рішення німецького регулятора та Європейської комісії, яка збільшила квоту російському «Газпрому» до системи OPAL. Збільшення квоти російського «Газпрому» на прокачку газу газопроводом OPAL дасть Кремлю додатковий інструмент для шантажу країн Європи», - наголосив народний депутат.

Представник фракції «Народний фронт» повідомив, що головуючий на засіданні співпрезидент ПА ЄВРОНЕСТ Маріан Лупу «висловив підтримку такій ініціативі та зазначив, що дане питання слід взяти до уваги, адже, як було наголошено, це порушує умови Третього енергетичного пакету та статтю 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«За новою угодою російський державний монополіст може отримати квоту на 80-90% пропускної потужності газогону. Це загроза монополізації газопроводу OPAL і всього газового ринку Європи», - заявив Віталій Корчик.

«Потрібно відмітити, що Арсеній Яценюк під час свого візиту до Брюсселя присвятив досить багато часу саме обговоренню можливості виходу з цієї ситуації та наголосив на проведенні серйозних перемовин з нашими європейськими партнерами про те, як ми далі бачимо нашу енергетичну співпрацю. Важливо нагадати, що одним з основних пріоритетів уряду Арсенія Яценюка була реформа енергетики та відмова від російського газу», - резюмував парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua