Збройним Силам України будуть передані сучасні безпілотні авіаційні комплекси вітчизняного виробництва, - Олександр Турчинов
вівторок, 26 січня 2016, 14:10

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов і керівництво ДК «Укроборонпром» за участю військових та партнерів з наукового парку «КПІ» передали Збройним Силам України партію сучасних безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва.

РНБО України у 2015 році підтримала ініціативу Державного концерну «Укроборонпром» та Національного технічного університету «Київський політехнічний університет» щодо створення інноваційно-виробничого Об'єднання "Київська політехніка", у якому співпрацю між наукою та виробництвом було виведено на новий якісний рівень.

За словами О.Турчинова, першим прикладом успішної діяльності Об'єднання стали створення і виробництво підприємством ВАТ "Меридіан" ім. С П.Корольова безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1, «які мають унікальні льотні характеристики та пройшли випробування фахівцями Міністерства оборони».

«Першу партію цих безпілотних авіаційних комплексів буде передано Збройним Силам України, і найближчим часом її буде направлено до зони проведення АТО», - сказав він.

«Ми бачимо, як швидко наукові розробки перетворюються на серійне виробництво, - зазначив Секретар РНБО України. - Менш ніж за рік був реалізований проект серійного виробництва українських безпілотних комплексів».

«Саме це серійне виробництво, починаючи від розробки і завершуючи готовим комплексом, дозволяє значно зекономити бюджетні кошти», - наголосив він, додавши, що такий комплекс втричі дешевший за імпортні аналоги. «В умовах, у яких перебуває Україна, економія бюджетних коштів при збереженні якості і військово-технічних характеристик є дуже важливою позицією», - сказав Секретар РНБО України.

О.Турчинов висловив переконання, що безпілотні авіаційні комплекси «дуже швидко пройдуть випробування» в умовах ведення бойових дій.

Секретар РНБО України подякував керівництву «Укроборонпрому», Об'єднання "Київська політехніка", ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова за інноваційні розробки, підкресливши, що робота у таких наукових об’єднаннях молодих вчених сприяє збереженню наукового потенціалу та «розвитку майбутнього країни». «Молоді науковці повинні бути потрібними своїй країні, а не шукати себе за кордоном», - сказав О.Турчинов, додавши, що цей проект є підтвердженням спроможності держави створювати умови для того, аби «молоді вчені, інженери та конструктори могли себе реалізувати для зміцнення України».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua