Зеленському і його адміністрації треба серйозно готуватися до розмови з Байденом - Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 30 березня 2021, 23:24

Крім української армії, ніхто Україну не захистить. Але США допомагають, щоб українська армія була ще сильнішою і щоб українськими вулицями не їздили російські танки, - сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Час Голованова» на «Україні 24».

Арсеній Яценюк назвав «добрим» той факт, що відбулася розмова керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана. Салліван, зазначив Арсеній Яценюк, «добре знає про те, що таке Україна і які проблеми є в Україні». Він нагадав, що на посту глави уряду зустрічався з Салліваном у Києві, ще коли той був радником тоді віце-президента США Байдена.

«І він не просто радник президента Сполучених Штатів. В ієрархії це одна з ключових фігур, яка приймає рішення і пропонує рішення президенту Сполучених Штатів щодо найбільш визначальних геополітичних питань»- додав Арсеній Яценюк.

Він  висловив переконання, що телефонна розмова президентів України і США відбудеться. Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, «Зеленському і його адміністрації треба серйозно готуватися до цього дзвінка».

«Попередні розмови, які вже були і з держсекретарем, і з міністром оборони США, і зараз з радником президента США з питань нацбезпеки, - це дуже чіткі меседжі, що американці хочуть почути у відповідь від України. Тому що вони вже все сказали», - підкреслив він.

Адміністрація Сполучених Штатів, нагадав Арсеній Яценюк, заявила про підтримку територіальної цілісності України: «США були першими, хто ввели санкції як по Криму, так і по Донецьку й Луганську. Вони були першими, хто протягнули руку фінансової допомоги, прислали військовослужбовців для того, щоб тренувати українське військо. Вони були першими, щоб постачати нелетальну і летальну зброю для української армії».

«Крім української армії, ніхто Україну не захистить. Але саме американці дають можливість, щоб українська армія була ще сильнішою, щоб українськими вулицями не їздили російські танки. От для чого Україні потрібне партнерство зі Сполученими Штатами проти Росії», - сказав лідер НФ.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua