Зеленському не можна зустрічатися з Путіним без Нормандського формату - Арсеній Яценюк (відео)
субота, 19 червня 2021, 08:58

Завдання Путіна – «приєднати Україну до так званих «ДНР» і «ЛНР», розколоти Україну. Путіну потрібна Україна, яка розпалася, і тоді він її захопить», - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Велика п’ятниця» на телеканалі «Україна 24».

«Путін - небезпечна політична тварина. Це важливо зрозуміти Зеленському і всій його команді, які дуже хочуть піти з ним на переговори. Для того щоб ви йшли з ним на переговори, треба спочатку зрозуміти, про що ви хочете з ним говорити. І найбільш важливе – що ви хочете в результаті цих переговорів отримати», - наголосив він.

«Я розумію, що ми отримаємо, якщо Зеленський піде на прямі переговори з Путіним. Захід скаже: «Ви хочете двосторонніх відносин? Ви ж тепер самі, без нас в стані все вирішувати? Тоді це ваша відповідальність. І тоді до нас більше не звертайтеся, коли Путін знову відправить сотні тисяч військ до вашого кордону», - сказав лідер НФ.

Арсеній Яценюк наголосив, що завдання Путіна - «приєднати Україну до так званих «ДНР» і «ЛНР», розколоти Україну: Розколоти Україну через політичний, економічний конфлікт. Через те, що Україна посвариться з Заходом. Розколоти Україну через те, що, наприклад, президент Зеленський чи українська адміністрація піде на поступки Москві, приміром, щодо постачання води в Крим. Він (Путін- ред.) же розуміє, які це буде мати внутрішньополітичні наслідки. І таким чином тут буде радикалізація настроїв».

«Путіну потрібна Україна, яка розпалася, і тоді він її захопить. Тому я категоричний противник того, щоб Володимир Зеленський зустрічався з Путіним без Нормандського формату, без Німеччини, Франції та США», - підкреслив він.

Крім того, Путін, говорячи про можливу зустріч із президентом України, сказав, що обговорюватимуться лише «торговельно-економічні відносини», нагадав лідер «Народного фронту»: «Він сказав, що питання Криму – це у них не питання. У вас, Путін, це не питання. А у нас – це наша територія. І далі він сказав, що так звані «ЛНР» і «ДНР» також не є предметом обговорення. Тобто, виключно двосторонні економічні відносини. Він зразу прибрав будь-яку дискусію про можливість говорити про територіальну цілісність України. Про що тоді їхати говорити?»

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua