Житомирщина чекає рішучих дій від держави в боротьбі з «бурштиновою мафією», - Вадим Кривенко
четвер, 7 липня 2016, 12:53

Гучна справа по боротьбі з «бурштиновою мафією», яка нещодавно відбулася на Рівненщині, може розпочати цілу низку подібних акції викриття й на Житомирщині, заявив під час ефіру на одному із телеканалів народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вадим Кривенко, повідомили в прес-службі Житомирської обласної партійної організації в четвер, 7 липня.

Депутат зазначив, що інформація щодо того, нібито процес, розпочатий у Рівненській області, дасть час іншим «бурштиновим регіонам» сховати сліди своїх злочинів, не відповідає дійсності.

«Можу сказати одне – Житомирщина чекає подібних заходів. Можливо, це відбудеться завтра, можливо післязавтра, точно сказати важко, адже процес утаємничений.  Якщо говорити про те, що акція викриття на Рівненщині дала можливість і час іншим «бурштиновим регіонам» познищувати або сховати докази своїх злочинів, то, на мою думку, це не відповідає дійсності. Я переконаний, що необхідні факти все одно знайдуться, і сподіваюсь, що відповідне реагування на ті події, які відбуваються на Житомирщині, будуть», - повідомив Вадим Кривенко.

Також він наголосив на тому, що проблему незаконного видобутку бурштину необхідно негайно виносити на розгляд Верховної Ради та вирішувати комплексно на державному рівні. Адже, за словами депутата, депутатські обговорення, численні конференції та закони, які мали би вирішувати дану проблему, не дають результату.  

На думку Вадима Кривенка, ситуація з видобутком бурштину в Житомирській області менш критична у порівнянні з Рівненською областю, звідки все й почалося. «На Житомирщині лихо під назвою «бурштинова лихоманка» триває майже 3 роки. Що ж до боротьби з цим явищем, то є ціла група депутатів, які представляють Волинь, Рівненщину та Житомирщину, і ми вже другий рік нашої каденції кажемо про те, що це питання потребує термінового врегулювання. Дійсно, хоча й створюються робочі групи, пишуться закони, проводиться конференції,  обговорення тощо, але як бачимо - пройшло 2 роки, а віз і нині там», - пояснив він.

«Наразі ми бачимо, що вирішення питання перейшло у силове русло. Так, це необхідний етап, адже вся ця ситуація із сонячним камінням, з однієї сторони, спирається на корупцію та на керівників силових установ, без яких, і це я заявляю абсолютно чітко, неможливий видобуток. З іншої ж сторони, є криміналітет, який контролює все це діло. Там сформовано цілі «республіки» - зі своєю охороною, своїми блокпостами тощо. Тому вкрай необхідно, щоб питання бурштину держава вирішувала комплексно. Я знаю, що після подій на Рівненщині було анонсовано, що найближчим часом через Кабмін буде внесено чітку програму, як саме буде далі працювати процес видобутку бурштину», - підсумував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua