Жодної поступки з боку США на користь Путіна не відбулося - Арсеній Яценюк
п’ятниця, 10 грудня 2021, 22:11

США сконсолідували підтримку Заходу на боротьбу проти російської військової агресії і чітко сказали Путіну, що так, як в 2014 році, більше не буде, - підкреслив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова Савіка Шустера на телеканалі «Україна» 10 грудня.

Він підкреслив, що нині йдеться про виживання України як такої: “Тому що Росія має одну дуже чітку мету – забрати всю Україну і знищити українську державність”.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив, що Україна бореться проти російської агресії не одна, а з усім світом.

Особисто президент Байден, зазначив Арсеній Яценюк, на цьому етапі зробив велику дипломатичну перемогу, адже сконсолідував весь світ:

"Адже це був Байден, хто дзвонив всім лідерам ЄС, відправляв директора ЦРУ до Москви. Це був Байден і вся американська машина, яка била в дзвони, розуміючи, що якщо діяти так, як вчинили в 2014 році, коли по факту не змогли зупинити Росію, - то Росія піде далі”. 

“Думаю, що американська адміністрація зробила висновки з 2014 року”, - підкреслив він, нагадавши, що тоді адміністрація США прийняла рішення не постачати летальне озброєння Україні: “І це була не тільки проблема американців. Тому що тоді і німці не аплодували рішенню постачати озброєння”.

Арсеній Яценюк також наголосив, що “жодної поступки з боку США на користь Путіна не відбулося”:

“Сполучені Штати заявили, що питання членства України в НАТО – це питання України і НАТО, а не Путіна. Хоча Путін, зрозуміло, розпочав цю ескалацію, щоб отримати поступки. Щоб натиснути на західний світ і таким чином продемонструвати, що західний світ слабкий”.

Водночас він підкреслив, що не варто недооцінювати Путіна: “З одного боку, він побачив, що ніхто Україну не здав і здавати не збирається. З іншого - він вичікує. Він буде накопичувати сили і думати, коли і як вдарити наступний раз”.

“Тут треба покладатися на західну підтримку, але основне – треба покладатися на українську армію, на український народ, які в 2014 році довели, що ми боремося за свою незалежність, і сьогодні доводять всьому світу, що ми країну росіянам не віддамо”, - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua