Зміна формату АТО дозволить впроваджувати державну політику деокупації на Сході, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 20 червня 2017, 11:29

Зміна формату протистояння російській агресії, розробка якого триває зараз, дозволить впроваджувати державну політику щодо деокупації частини Донецької та Луганської областей.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Андрій Тетерук у ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав, що антитерористичну операцію в 2014 році було оголошено через те, що країну штучним шляхом намагалися ввести в стан хаосу.

"Уникнення оголошення військового стану на всій території України дозволило нам провести чесні, відкриті й демократичні вибори Президента, Верховної Ради й місцеві вибори, а також звільнити частину території, яка раніше була окупована російськими військами", - пояснив депутат.

"За три роки, що минули з того часу, ми не лише самі добре розуміємо, що потерпаємо від агресії Російської Федерації, а й маємо достатньо доказів цього для розгляду в міжнародних судах", - наголосив Андрій Тетерук.

За його словами, керівництву держави вдалося переконати союзників, що у жодному випадку не йдеться про громадянську війну, в чому РФ намагалася переконати весь світ. Є добре організована, ретельно підготовлена гібридна війна ХХІ століття, і відповідати на неї механізмами, передбаченими застарілим законодавством, створеним після закінчення ІІ Світової війни, є недоцільним.

"Тому зараз вводиться адекватна, розумна, системна відповідь на заміну формату АТО, який себе вичерпав. Над цим форматом наразі наполегливо працюють експерти й депутати", - уточнив він.

За словами Тетерука, буде створено оперативний штаб, що надасть можливість підпорядкувати Збройні Сили України, Нацгвардію, СБУ, всі інші формування, здатні виконувати завдання в зоні проведення АТО, Президенту, як Верховному головнокомандувачу, та Генеральному штабу.

"В разі потреби, оперативному штабу буде підпорядковано військово-цивільні адміністрації у випадку оголошення військового стану на окремих територіях. Все це дозволить впроваджувати державну політику щодо деокупації частини Донецької та Луганської областей. Це дуже важливо, бо ми створюємо такі адекватні й сучасні механізми відповіді на гібридну агресію, які дозволять нам уникнути стану відкритого оголошення війни", - підсумував перший заступник керівника фракції "Народний фронт".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua