Зміна Прем’єр-міністра має відбуватися виключно у конституційний спосіб - після формування нової коаліції, - Антон Геращенко
п’ятниця, 25 березня 2016, 15:08

Зміна Прем’єр-міністра має відбуватися виключно у конституційний спосіб, а саме після формування нової коаліції та офіційного висунення від її імені нової кандидатури на посаду голови Уряду.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко сьогодні у коментарях журналістам.

Він зазначив, що у тому разі, якщо кандидатура Володимира Гройсмана все ж таки буде офіційно висунута на посаду прем’єр-міністра вже від новоствореної коаліції, як це передбачено Конституцією України, тоді і фракція «Народний фронт» буде визначатися щодо цього питання голосуванням у сесійній залі.

«Партія «Народний фронт» після того невдалого голосування за відставку чинного Кабінету Міністрів (16 лютого), побачивши, що 97 депутатів БПП не готові співпрацювати з Урядом, пішла на зустріч «Блоку Петра Порошенка» і Президенту й запропонувала їм висунути кандидатуру Премєр-міністра. На висування, як ви бачите, пішло півтора місяці. Кандидатура виявилася для когось очікуваною, для когось ні. Однак сьогодні ми хотіли б почути офіційне рішення партійних органів Блоку Петра Порошенка. Після цього ми вислухаємо думки наших депутатів та представників інших фракцій і вирішимо, чи йти нам у коаліцію під прем’єра Гройсмана чи ні», -  підкреслив парламентар.

«Біда в іншому: зміна прізвища премєр-міністра в нашій країні не означатиме миттєвого вирішення усіх проблем. Врегулювання ситуації з Російською Федерацією, яка напала на нашу країну, вихід з тяжкої економічної кризи - це завдання не прізвищ, це завдання зміни правил гри», - наголосив Геращенко.

Народний депутат також нагадав, що тиск на чинний Уряд триває протягом всього часу його роботи, тобто вже більше року. При цьому фракція «Блок Петра Порошенка», не дивлячись на те, що вона контролює в Уряді 11 міністрів, «вважає, що без посади Прем’єр-міністра БПП і Президент не можуть реалізовувати свою політику».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua