Зміни до законів з питань оборони зроблять Україну готовою до відбиття зовнішньої агресії, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 16 червня 2016, 11:29

Ухвалення проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оборони дозволить структурувати управління Збройними Силами та зробити Україну готовою до відбиття зовнішньої агресії.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, Голова  Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський перед голосуванням за законопроект № 4563.

"Із появою "зелених чоловічків" у Криму ми всі зіштовхнулися з новим викликом, який називається гібридна війна. Україна зобов’язана реагувати на такі виклики, і саме тому, враховуючи те, що структура управління Збройних Сил України успадкована нами ще з радянських часів, назріла необхідність, по-перше, - введення нових видів збройних сил, по-друге, - на законодавчому рівні міняти структуру управління", - зазначив Сергій Пашинський.

Він пояснив, що даний законопроект пропонує ввести термін "об’єднаний оперативний штаб Збройних Сил України" як орган управління міжвидовими та міжвідомчими угрупуваннями військ.

"Цим документом запроваджується новий вид військ – це сили спеціальних операцій Збройних Сил України та новий вид Збройних Сил – високомобільні десантні війська Збройних Сил України", - додав представник "Народного фронту".

"Ми пропонуємо розглянути зміни до закону та ухвалити їх за основу і в цілому, та підтримати створення сил спеціальних операцій, структурувати управління Збройними Силами, та бути готовими до відбиття зовнішньої агресії", - резюмував Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони.

Верховна Рада підтримала зміни до законів України з питань оборони, віддавши за документ 256 голосів.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua