Зміни до закону «Про захист економічної конкуренції» звільнять маленькі компанії від необхідності подавати заяви до АМКУ, - Наталія Кацер-Бучковська
четвер, 12 листопада 2015, 12:45

Ухвалення законопроекту №2168а про внесення змін до закону «Про захист економічної конкуренції» звільнить маленькі компанії, що не впливають на концентрацію та монополізацію ринку, від необхідності подавати заяви до Антимонопольного комітету.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська у Верховній Раді.

«Ухвалення законопроекту №2168а є надзвичайно важливим для демонополізації та спрощення процедури подання заяви до Антимонопольного комітету. В першу чергу ми підвищуємо порогові показники необхідності звернення до Антимонопольного комітету для маленьких українських компаній та транснаціональних міжнародних компаній», - повідомила депутат.

«Це є важливим показником, оскільки маленькі компанії, які не мають впливу на концентрацію в Україні і на монополізацію ринку, не будуть змушені подавати заяви до Антимонопольного комітету», - пояснила представник «Народного фронту».

За її словами, також є дуже важливою норма про те, що кожний заявник зможе отримати в Антимонопольному комітеті попередню консультацію, і це буде офіційна консультація, а не якісь неофіційні спроби визначити, чи потрібне заявнику рішення Антимонопольного комітету.

«Цей закон має дуже суттєві переваги для нашого ринку», - підсумувала Наталія Кацер-Бучковська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua