Зняття поплічниками Януковича грошей з арештованих рахунків буде ганьбою для влади, - Ігор Алексєєв (відео)
вівторок, 20 грудня 2016, 12:46

Якщо особи, близькі до Януковича та його оточення, зможуть зняти гроші з арештованих рахунків, - це стане ганьбою для української влади.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Ігор Алексєєв на брифінгу.

«Сьогодні вранці депутатами «Народного фронту» було зареєстровано законопроект №5557 – це вже десята ініціатива щодо запровадження механізму спецконфіскації вкрадених Януковичем та його оточенням коштів. Ми побачили ганебну ситуацію, коли цілі парламентські фракції в повному складі та окремі депутати, що називають себе єврооптимістами, послідовно «валять» цей законопроект», - заявив депутат.

«Цей документ, на жаль, сьогодні не був включений до порядку денного. Ми всі знаємо, хто за цим стоїть. Цей законопроект передбачає звернення в дохід держави коштів, арештованих на банківських рахунках», - додав Ігор Алексєєв.

Він нагадав, що щодо цього законопроекту запускалися інсинуації та страшилки, нібито після набуття ним чинності згадані кошти можна буде кудись вивести та вкрасти. «Аби зняти всі можливі звинувачення, законопроект №5557 передбачає пряме розподілення коштів, що надійдуть до Державного бюджету: половину коштів буде витрачено на оборонні потреби – ми бачимо, яка зараз ситуація з фінансуванням державного оборонного замовлення; другу половину буде спрямовано на підвищення соціальних стандартів, щоб забезпечити виплати найменш захищеним верствам населення», - пояснив депутат.

«Народний фронт» послідовно відстоює позицію щодо необхідності ухвалення цього закону. Адже є ризики, що якщо цей законопроект не буде ухвалено, то наближені до Януковича та його оточення особи зможуть домогтися зняття арешту з цих коштів та вивести їх з рахунків. Це буде великою ганьбою та поразкою для всієї держави і, в першу чергу, української влади. Тому «Народний фронт» послідовно вимагатиме ухвалення цього закону», - наголосив депутат.

«Ми називатимемо поіменно всіх депутатів, які не голосують за цей законопроект. Ми дійдемо до кожного виборця, щоб він знав: саме через цих депутатів бракує грошей на оборонку та соціальну сферу. Фракція «Народний фронт» наполягає на необхідності ухвалення закону про спецконфіскацію», - підсумував Ігор Алексєєв.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua