Золотовалютні резерви Національного банку становлять 12 мільярдів доларів, - Арсеній Яценюк (відео)
середа, 26 серпня 2015, 14:12

Фінансова ситуація в Україні доволі стабільна. Завдяки заходам, які проводились Урядом України разом із міжнародними партнерами, «є достатня фінансова подушка і достатні ресурси для того, щоби втримувати стійкість», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час розширеного засідання Уряду за участі керівників ОДА в середу, 26 серпня.

Глава Уряду зазначив, що «не може не викликати занепокоєння ситуація на світових ринках – в Китаї, Казахстані й Росії: «Україна повинна бути готова відповідати на всі основні виклики, які зараз існують в фінансовій системі світу».

«Із початку поточного року ми готувались до складного розвитку ситуації, і саме тому Уряд дуже напружено і системно здійснював накопичення фінансового ресурсу для того, щоби ті виклики, які можуть постати перед Україною, мали адекватну відповідь», – наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду повідомив, що станом на сьогодні на єдиному казначейському рахунку накопичено 30 мільярдів гривень: «Окрім цього, на валютних рахунках Уряду накопичено 35 мільярдів гривень. Золотовалютні резерви Національного банку вже сьогодні становлять 12 мільярдів доларів США».

Арсеній Яценюк наголосив, що вчора Світовий банк прийняв рішення щодо виділення Україні 500 мільйонів доларів США на проведення економічних реформ: «Ми очікуємо отримання цих коштів до 9 вересня поточного року».

Окрім цього, за словами Глави Уряду, прийняття рішення Світового банку, «відкриває нам двері для додаткового фінансового ресурсу, який Україна зможе отримати від Японії та інших міжнародних контрибуторів»: «Загальний обсяг коштів від Японії – це ще додатково 300 мільйонів доларів».

Також Світовий банк розглядає питання щодо подальшої підтримки України: «Це загалом ще також 500 мільйонів доларів США, які надійдуть на рахунки українського Уряду і створюють нам реальну подушку економічної стабільності».

«Тобто фінансова ситуація, яка сьогодні є в Україні, є доволі стабільною. Усі заходи, які проводились Урядом разом із нашими міжнародними кредиторами і  міжнародними партнерами кажуть про те, що є достатня фінансова подушка і достатні ресурси для того, щоби втримувати стійкість», - наголосив лідер «Народного фронту». 

Глава Уряду звернувся до Міністра фінансів України Наталії Яресько разом із Головою Національного банку України з огляду на останні світові події провести Раду фінансової стабільності, створення якої було затверджене на початку поточного року, «і на рівні Кабінету Міністрів і Національного банку ще раз проаналізувати всі світові виклики, які в нас є, і дати чіткі сценарії розвитку для української економіки».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua