Зовнішня реклама не повинна спотворювати наші міста, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 26 лютого 2018, 13:35

Законопроект щодо удосконалення законодавчого регулювання у галузі зовнішньої реклами (№2702-д) допоможе навести лад у цій сфері.

Про це заявила заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар на Погоджувальній раді.

Вона звернулася до присутніх представників фракцій з проханням розглянути законопроект на засіданнях фракцій, "оскільки він дійсно є реформаторським, над ним кілька років працював МЕРТ, міжнародні громадські організації".

"Зрештою, він був допрацьований нашим комітетом, і до нього було внесено цілу низку новацій. Зокрема, передбачаються прозорі конкурси для компаній, які хочуть бути операторами зовнішньої реклами. Там передбачаються чіткі норми, якими можуть бути форми зовнішньої реклами – їх лише чотири, щоб не було всього того безглуздого розмаїття, яке ми спостерігаємо сьогодні на вулицях наших міст. Вони просто спотворюють наші міста та райцентри, в селах цього, дякувати Богу, менше", – додала народний депутат.

За її словами, документ передбачає встановлення конструкцій із зовнішньою рекламою лише в тих місцях, які визначено картами та схвалено органами місцевого самоврядування.

"Тобто, ціла низка реформаторських новацій, які дозволять дійти до основного – що українські міста будуть виглядати європейськими", – наголосила Вікторія Сюмар.

"Прошу розглянути цей законопроект, в якому нема політики – в ньому важлива для країни річ – наведення ладу в сфері зовнішньої реклами", – підсумувала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua