Зустріч Савченко з терористами - ганебний і руйнівний крок, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 13 грудня 2016, 14:06

Таємна зустріч народного депутата фракції "Батьківщина" Надії Савченко з ватажками терористів Захарченком і Плотницьким у Мінську нівелює зусилля української влади та дипломатії щодо обміну українських полонених і політв’язнів.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

Він назвав зустріч Савченко "необдуманим, ганебним та надзвичайно руйнівним для України кроком".

На його думку, такі дії є тим більше неприпустимим у той час, коли "вся українська влада останні два роки робить все можливе і неможливе, аби згуртувати навколо України антипутінську коаліцію, яка б тиснула на Путіна відмовитися від російської агресії".

"Саме він, Путін, в Кремлі планує кожну операцію, не тільки військову, але й по розхитуванню внутрішньополітичного простору України", - додав парламентар.

"І коли сьогодні народний депутат, Герой України, член ПАРЄ, намагається перетнути "нульову лінію" і шукати якоїсь прямої мови з терористами, які відповідають і будуть відповідати за кожну загублену людську долю, така людина повністю паплюжить усі зусилля української влади. Оскільки таким чином вона (Надія Савченко. – Ред.) усуває Кремль як головного чинника агресії на Донбасі і показує всьому світові, що "я, як народний депутат, за яким є підтримка народу, розмовляю з такими ж представниками, але вже так званих "ЛНР\ДНР", тобто рівний з рівними", - пояснив парламентар.

Андрій Тетерук також зауважив, що не слід знімати відповідальність за руйнівні заяви Надії Савченко з партії "Батьківщина", яка завдяки їй пройшла до українському парламенту з мінімально необхідним відсотком підтримки виборців.

Крім того, він нагадав, як ще у 2014 році на той час другий номер у списку "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала "не чинити жодного опору російській армії, щоб усі солдати сиділи в казармах, щоб танки залишались на місцях".

"Це була цілеспрямована позиція, яку не змогли в той момент зробити дієвою.  Зараз за допомогою Савченко свідомо чи несвідомо Кремль намагається нав’язати нам свої правила гри. Це повинні розуміти всі українці. Це  неприпустимо!", - заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Разом з тим Андрій Тетерук наголосив, що перемовини щодо звільнення українських заручників – це прерогатива Президента України та дипломатичного корпусу, а жоден народний депутат не наділений відповідними правами та повноваженням.

Більше того, парламентар додав, що якби він, як військовий, який брав участь в АТО та є член парламентського комітету з нацбезпеки (до якого також входить Савченко), поїхав до Росії, то його б "усі побачили востаннє".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua