"Північний потік-2" є політичним проектом Росії, - кандидат на посаду глави Єврокомісії Манфред Вебер
четвер, 8 листопада 2018, 19:12

Російський газопровід "Північний потік-2" є політичним проектом, тому європейські країни мають переглянути доцільність його будівництва.

Про це заявив кандидат на посаду голови Європейської комісії Манфред Вебер під час зустрічі з Віце-президентом Європейської народної партії в Раді Європи з представником "Народного фронту" Георгієм Логвинським.

Логвинський зазначив на своїй сторінці у Facebook, що під час зустрічі, крім чітких тез про продовження санкцій проти Росії, "ми підняли найважливіше питання про "Північний потік-2", яким Росія може завдати нам шкоди вартістю 3 мільярди доларів на рік або 3% ВВП".

У свою чергу Манфред Вебер наголосив, що Європа має бути єдиною перед атаками Росії проти Євросоюзу.

"Зараз точно зрозуміло, що вони зацікавлені в слабкій Європі. Тому нашою відповіддю повинна бути сильна Європа, бути разом, підтримувати санкції, як це узгоджено з нашими українськими друзями", - наголосив він.

Кандидат на посаду очільника Єврокомісії також наголосив, що російський газопровід "Північний потік-2" є політичним проектом.

"Я завжди дуже критично ставився до цього проекту. Я дійсно вважаю, що це не економічний, а політичний проект, який покликаний підвищити залежність Європи від російської газової системи", - підкреслив він.

"Тому мінімум, що я очікую від німецького уряду, що ми повинні обговорювати питання необхідності цього проекту на рівні всього Європейського Союзу", - резюмував Манфред Вебер.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua