Звернення Секретаря РНБО Олександра Турчинова з нагоди 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу
понеділок, 18 травня 2015, 12:55

71 рік тому, 18 травня 1944 року, зранку сліпі виконавці волі тирана почали депортацію татар з Криму. Їм знадобилось лише два дні, щоб вивезти з осель більше 180 тисяч людей, яких звинувачували у колабораціонізмі з нацистами. Звинувачували весь народ - від немовлят до старих. Депортували і позбавили домівок всіх, хто навіть фізично не був присутній у Криму, хто служив у цей час в радянській армії, чи перебував в евакуації. Всіх. Весь народ вирвали з корінням, позбавивши рідної землі.

Тирани завжди діють схоже. Їх засоби - залякування, агресія, війна та насилля. Сьогодні вперше за 20 років після повернення на рідну землю кримські татари не зможуть провести жалобну акцію у Криму. Для них там не знайшлося місця. Тирани бояться людських проявів та почуттів. Тирани гинуть в атмосфері правди, щирості та любові. Так буде і цього разу.

Мітинг на честь пам'яті кримських татар, які не доїхали чи не пережили «депортацію», відбудеться сьогодні о 19:00 на Майдані Незалежності в Києві, - підсумував своє звернення один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua