Звільнення Колмогорова – це відновлення справедливості, - Андрій Тетерук (відео)
понеділок, 6 листопада 2017, 19:56

Звільнення з-під варти прикордонника Сергія Колмогорова – це відновлення справедливості та прецедент для перегляду усіх подібних справ щодо військовослужбовці, які є законослухняними та виконували бойові накази своїх командирів.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук за результатами засідання фракції.

Він привітав сьогоднішнє рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ щодо звільнення з-під варти та перегляду справи прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення.

“Це рішення важливе не лише з позиції політики. Я його оцінюю також і як командир, котрий керував підрозділом, виконував бойові накази в зоні проведення антитерористичної операції і віддавав бойові накази своїм підлеглим. Тому я усвідомлюю, що є надзвичайно важливим, що виконання законних наказів має бути безумовним, і всі військовослужбовці, які є законослухняними, використовують зброю за наказом своїх командирів, вони не мають сидіти за гратами через фальсифіковані докази”, -  наголосив народний депутат.

“Як людина, як командир і як політик я вітаю те, що Сергій Колмогоров сьогодні є на волі і суд направив цю справу розглядати у суд першої інстанції. Всі військовослужбовці, які зараз знаходяться в тотожних ситуаціях, мають бути впевнені, що ці справи будуть обов’язково розглянуті по суті, і всюди, де щодо наших військовослужбовців відбувалася певна маніпуляція фактів, неуважно було розглянуто, - все це буде обов’язково вивчено, і справедливість має бути відновлена саме уважним розглядом суду і справедливим вирок щодо таких випадків застосування зброї або поведінки наших військовослужбовців під час виконання бойових завдань”, - заявив Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua