Фракція «Народний фронт» ініціює створення слідчої комісії ВР щодо корупції в «Укрспирті» та МінАПК часів Швайки, - заява
п’ятниця, 13 лютого 2015, 19:17

«Народний фронт» готує звернення до суду за фактом наклепу колишнього міністра АПК Швайки, а також ініціює створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо корупції в МінАПК та «Укрспирті».

Сьогодні в інтерв’ю одному із видань Швайка, під керівництвом якого на посаді міністра АПК в «Укрспирті» розквітали масштабна корупція і тіньові схеми, відчуваючи неминучість покарання за колосальні розкрадання у системі підприємства, зробив наклепницькі інформаційні вкидання з метою спровокувати суспільний резонанс і виставити розслідування щодо його корупційних діянь як «переслідування» за «викриття».

Фракція «Народний фронт» категорично заявляє, що всі ці заяви не відповідають дійсності. Єдиний мотив Швайки – зберегти за собою та його компаньйонами старі схеми, на яких вони паразитували увесь період так званої роботи у міністерстві АПК. Менше ніж за рік перебування на керівній посаді, «Укрспирт» фактично було перетворено у підпільний горілчаний синдикат, у якому до сьогоднішнього дня закріплені інтереси екс-міністра.

Активізація Швайки відбулася з абсолютно зрозумілих корупційних мотивів, коли фракція «Народного фронту» у Верховній Раді кілька тижнів тому виступила із законодавчою ініціативою приватизувати «Укрспирт» на відкритому аукціоні, прибравши таким чином годівницю для «швайків». Соратники екс-міністра у парламенті  тоді заблокували трибуну, захищаючи існуючі корупційні схеми.

Ми хочемо також нагадати, що під час керівництва Швайки Генеральна прокуратура звинуватила директора «Укрспирту» Михайла Лабутіна у розтраті 170 мільйонів гривень державного підприємства та в ухилянні від сплати податків. Сам міністр кинувся проводити прес-конференцію, відбілюючи гендиректора «Укрспирту» та залишивши його на посаді.

Народні депутати «Народного фронту» з трибуни Верховної Ради заявляли неодноразово, що з 89-ти підприємств «Укрспирту» сьогодні працюють тільки 18-ть, а у тіні перебувають від 2,5 до 3 млрд гривень.

Наша фракція відкрито боролася проти корупції на даному підприємстві, в той час як Швайка намагався цій боротьбі протидіяти. І сьогоднішні його заяви є частиною цієї протидії.

Ми переконані, що правоохоронні органи та суд дадуть належну оцінку наклепницьким заявам Швайки, а також розслідують його участь у одному із найбільших осередків  корупції на державному підприємстві «Укрспирт».

Депутати «Народного фронту» ініціюватимуть перевірку всіх цих наклепницьких заяв і корупції в «Укрспирті» та МінАПК Генеральною прокуратурою, а також у рамках роботи спеціальної слідчої комісії Верховної Ради, створення якої ініціює фракція «Народного фронту» за участі представників всіх інших фракцій, аби суспільство таки дізналося правду про ці справи.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua