Андрій Парубій: Україна або захистить незалежність, або знову буде колонією Росії (відео)
п’ятниця, 20 лютого 2015, 12:49

За рік після Майдану Україна кардинально змінилася, а найбільші зміни сталися в свідомості громадян.

Про це сказав Перший віце-спікер Верховної Ради, член Політради партії «Народний фронт» Андрій Парубій у четвер в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» під час прямого включення із зони АТО.

«Подивіться на результати опитувань – скільки людей називають себе патріотами – від Артемівська до Ужгорода, скільки стало прихильників вступу України до ЄС, до НАТО», - сказав він.

Парубій зазначив, що насправді Майдан ще триває, як триває боротьба за незалежність, яка почалась 21 листопада 2013 року та перейшла в активну фазу 18-20 лютого 2014 року.

«Хочу сказати важливу річ. Багато тисяч хлопців із самооборони Майдану, які 18 лютого проривали оточення в Маріїнці, вчора та позавчора проривали оточення під Дебальцевим. Тут, на передовій, немає філософських питань, немає пошуку національної ідеї, тому що хлопці дуже чітко усвідомлюють: триває боротьба за незалежність. І немає вищого мотиву, вищого служіння, ніж служіння своїй державі та участь у боротьбі за незалежність, яка триває зараз», - наголосив Андрій Парубій.

Він додав, що на фронті усвідомлюють: або Україна існуватиме як незалежна самостійна держава, яка стане однією з вільних країни Європи, або знову буде колонією Росії.

«Сьогодні стоїть питання про виживання, і тут, на передовій, це відчувається дуже добре», - підкреслив Парубій.  

За його словами, ті, хто стоїть на блок-постах під Станицею Луганською, Артемівськом, аеропортом Донецька, Пісків, Маріуполя, - точно знають, за що вони борються: за свою країну, за свої сім’ї, за свою свободу.

«Це і є відповідь на питання, що відбувається в нашій країні», - резюмував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua