В'ячеслав Кириленко ініціює збільшення квоти українського продукту в радіоефірі
понеділок, 2 березня 2015, 02:00

Віце-прем’єр-міністр – міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко вважає, що вже склалися обставини, які дозволяють збільшити квоту українського продукту у радіоефірі до 75% всього об’єму мовлення.

«Крім того, пісні українських авторів та виконавців мають з’являтися тоді, коли їх почує найбільше слухачів – у прайм-таймі, а не тільки пізно вночі, як це часто має місце зараз», - зазначив В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба Уряду.

Він додав, що перехід до нових стандартів квот може відбуватись поступово, у кілька етапів.

Також В’ячеслав Кириленко ініціює перевірку радіостанцій щодо виконання ними чинної обов’язкової квоти трансляції в ефірі українських пісень. Відповідне звернення направлено до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і буде стосуватися усіх найбільших радіостанцій FM-діапазону.

Зокрема, йдеться про виконання статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до якої у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua