Генпрокуратура відкрила справи проти екс-«регіоналів» за зверненням «Народного фронту» (відео)
четвер, 23 квітня 2015, 17:35

Генеральна прокуратура проводить розслідування кримінальних справ проти народних депутатів – колишніх членів Партії регіонів – за розкрадання державного майна. 

Про це повідомили члени фракції «Народний фронт» після зустрічі із першим заступником Генерального прокурора Володимиром Гузирем з приводу розслідування кримінальних проваджень щодо народних депутатів Бакуліна, Бойка, Москаленка і Онищенка. 

За словами народного депутата Андрія Левуса, представник ГПУ поінформував, що відповідно до звернень парламентарів було відкрито два досудових розслідування по ст.191 Кримінального кодексу - розкрадання державного майна. 

«Перше, по факту справи «вишок Бойка» було відкрито провадження. І друге, по справі «Укргазвидобування», де фігурантами розслідування є, власне, ці народні депутати», - повідомив він. 

«У свою чергу ми запевнили заступника Генпрокурора, що беремо цю справу на контроль і будемо далі вимагати, щоб фігурантів було покарано відповідно до українського законодавства», - наголосив представник «Народного фронту». 

У свою чергу Тетяна Чорновол повідомила, що народні депутати передали сьогодні вимогу порушити кримінальну справу проти ще одного колишнього «регіонала», народного депутата Геннадія Бобова - за вбивство майданівця Василя Сергієнка в Корсунь-Шевченківському. 

«Одразу після Майдану він був дуже жорстоко закатований і вбитий, і ми очікуємо подання на зняття депутатської недоторканності з цієї людини», - повідомила Чорновол.

Крім того, вона наголосила, що представники «Народного фронту» вимагають притягнути до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка - за розграбування «Укргазвидобування» підконтрольними йому фірмами. 

«Я можу сказати, що він є менеджером Януковича і «смотрящим» за Мінекології й нині, до якого є теж дуже багато питань», - сказала на брифінгу Тетяна Чорновол. 

Вона нагадала, що у 2006 році, коли Василь Джарти став міністром екології, почалося розграбування відомства через ліцензії, які передавалися кишеньковим фірмам. 

«Коли змінився уряд, ці фірми були переписані на Онищенка, щоб приховати те, що це фірми Януковича, бо на зміну тодішньому уряду прийшов уряд Тимошенко», - сказала Чорновол. 

«Тому ми очікуємо подання на зняття депутатської недоторканності і з Онищенка, оскільки його фірми продовжують грабувати державну компанію», - резюмувала Тетяна Чорновол.

{youtube}XQnDD-y4Rfc{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua