Міністр екології Шевченко не має морального права далі залишатися на посаді, - «Народний фронт» (ДОКУМЕНТ)
середа, 24 червня 2015, 13:14

Партія «Народний фронт» заявляє про те, що міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко не має права далі обіймати свою посаду.

Літати у Ніццу на літаку одіозного олігарха Онищенка в той час, коли біля столиці тривала масштабна пожежа, ризикуючи перекинутися на військову частину і стати однією із найбільших екологічних трагедій для України після Чорнобиля, - не лише аморально, це службовий злочин, за який потрібно нести відповідальність. 

У «Народному фронті» свідомі того, що Шевченко не є самостійною фігурою. Ми навіть припускаємо, що він не з власної волі літав у Ніццу, а за наказом свого господаря – олігарха Онищенка, якого не міг ослухатися, будучи зобов’язаним йому посадою, викупленою квотою на призначення від фракції «Батьківщина». Адже, правда, неможливо розірватися між необхідністю виконувати посадові обов’язків під час надзвичайної ситуації в Києві і наказами олігарха летіти за кордон. 

Тим не менше, відповідати доведеться саме вам, Ігоре Анатолійовичу. 

Ваш вчинок настільки нікчемний, що від вас вже почали відмовлятися ваші політичні партнери. Вчора в ефірі одного з телеканалів керівник «Батьківщини» Юлія Тимошенко публічно відхрестилася від вас, як від чогось дуже недоброго, неприємного і гидкого. Відмовилась, незважаючи на те, що квота фракції, як учасника коаліції більшості, на посаду міністра екології була продана олігархові наче мішок картоплі. Цю посаду купили для захисту приватно-бізнесових інтересів покупця – менеджера «Сім’ї» Януковича Онищенка. 

Проте керівник «Батьківщини», намагаючись відвести від себе і своєї політичної сили відповідальність за призначення на посаду міністра екології такого «горя» як ви, забула про те, що існують документи, які доводять – вас призначали за квотою «Батьківщини». 

Один з таких документів сьогодні активно обговорюється у ЗМІ і соціальних мережах. У ньому чорним по білому написано про закріплену за «Батьківщиною» квоту на призначення міністра екології та природних ресурсів. 

Ваш політ до Ніцци приніс тільки одну користь для нашої країни – вийшла назовні масштабна змова однієї з фракцій, що входить до парламентської більшості, з колишніми членами ОПГ Януковича. 

«Народний фронт» висловлює щирий жаль з приводу того, що такі вчинки окремої фракції з коаліції «Європейська Україна» кидають тінь на всю парламентську більшість. 

Ми також вважаємо, що обставини призначення Шевченка міністром екології та його діяльність на цій посаді мають стати предметом уваги правоохоронних органів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua